Bloggen har uppfyllt ett syfte


Fick tipset att ladda ner google translate appen, lättsamt då man kan ladda ner språk så man kan använda appen i offline-mode. Jag har nu laddat ner Svenska och Franska och sitter nu och leker lite med den och kollar upp fraser som är relevanta för mig och Emi ;)                  

hjärnspöken

.. Förutom att planet kommer störta och att jag förmodligen kommer glömma något viktigt..

Hur tacklar man följande problem på cykelsemester:
Hur äter man glutenfritt och dricker alkoholfritt? ;) .. 
Om det trycker på och man är mittimellan två städer, och ja jag menar exakt det ni tror.. Och om man gör sina behov i skogen? (eller ja franska motsvarigheten xD ) och polisen åker förbi.. Hur förklarar man det på franska? I needed to poo poo.. "
.. Ah just vad gör man om man inte kan franska i Frankrike?       

Ja jag har inget vettigare att fundera över.. Tacksam för svar!

När man vänder på varje krona

Som ni kanske förstår är det inte lätt som student att spara ihop pengar, dels till resan men också till räkningarna som ska betalas. Räkningarna slutar tydligen inte komma när jag tar en månads semester men TYDLIGEN slutar inkomsterna att komma.. Skämt och sido.. Igår sålde jag min gamla damcykel som bara står och skräpar nu när jag har Hingstis :)  
 

Eftersom denna dam råkade vara vaken till 2 inatt (något slags rekord på en Ronjis), så vakna inte jag i tid till morgongym.. Hoppas  det inte är så många på gymmet i eftermiddag!     

träning

Flera har funderat hur vi tränar inför denna resa, svaret retar många.. Vi tränar som vanligt, dock har jag köpt en cykel och cyklar så ofta jag kan i vardagen. Jag planerar dock att cykla till och från jobbet i sommar vilket är en mil varje arbetsdag. 
Men vad tränar vi vanligen då? Ja jag kan ju bara tala för mig, och jag försöker vara fysiskt aktiv ca 5 dagar i veckan, allt från promenader till styrketräning och ibland lite konditionsträning. Vi har kommit överens om att denna resa inte är en tränigsresa, alltså vi cyklar för att det känns kittlande att vara så "fri" och hinna se och uppleva omgivningen.    
Men tydligen retar detta många att vi är så pass "naiva", men ja det är vi som får ta den smällen då, så lägg energi på annat hörre-ni-ni :)
 
Pözz på er ha en kanon lill-lördag

Hingstis vill presentera sig!


När vi började kolla runt på var, hur och kostnad för att ev hyra cykel så hittade vi endast "stadscyklar", ni vet sådana som man hyren dag i en stad. Och eftersom vi ska cykla varannan dag mellan städer så blir det mest bara dyrt samt att cyklarna är inte optimal, bl.a när man ska cykla långt. Så tillslut "gav vi upp" eller snare så uppenbarade sig en lösning, man får ta med cykel på flyget som specialbagage!

Note to self: jag måste boka specialbagage snart!

Så, till saken, jag med sällskap av mina 'bruds' tog en biltur till biltema och jag kunde sedan cykla hem min nyinköpta 'hingstis'. Valde en billig, 28" med endast 3 växlar (hellre få växlar än att växlarna ska tjorva när vi är mittemellan två städer längst rivieran, kan man förutse samt minimera en risk så gör jag gärna det!). Jag valde också att köpa ett "första hjälpen paket" till cykeln.

En till note to self: Kanske vore ett första hjälpen paket för människor också bra? Tror att de flesta förstår att jag kommer flyga av cykeln, helst på min födelsedag :p


Idag fick mina skor invigas


Mina vinterkängor gick sönder så jag hade ca 200:- på skopunkten, hittade dessa godingar för endast 240:- . De är inte de snyggaste eller något fancy märke  men de är fruktansvärt sköna & funktionella (luftiga, och inga skosnören vilket blir grymt på min cykel i Frankrike)..

Idag är sista dagarna i Frankrike bokade och betalda!

Måndag, inte en av mina favoritdagar!
Även om jag är ledig dagen till ära och inte planerar att lämna morgonrocken än på en stund.
 
Som rubriken avslöjar så har har och Emi idag bokat och betalat sista nätterna i Frankrike, vi kom på i December att vi fyller 25 nu i Augusti och att vi ville göra något som vi kan minnas och se tillbaka på. Jag har i flera år sagt att cykelsemester är något jag drömer om (även om jag är ganska fjantig och rädd för att cykla om det går för snabbt) och Emi hade samma dröm, men hon vill också se franska rivieran. Där har ni bakgrunden till vår cykelsemester som kommer att ske i Augusti längst franska rivieran.
 
Så nu sitter jag med en känsla av skräckblandad förtjusning, så många utmaningar för mig som person men så många saker att se fram emot och ett plus är att jag får umgås med min bästa vän i 20 dagar (så pass nära och länga att vi förmodligen kommer strypa varandra och känna att ett års pause kommer vara önskvärt).
 
Och ja, hej bloggen, nu ses vi igen!